RSS 2.0

dagens middag

det blev curryris och lite u-kiss till det.






i <3 engrish


update

Vet att jag inte har skrivit på ett tag. Har haft så galet mycket att plugga denna veckan.
Vi hade det första provet i fredags. Hade 7 kapitel att plugga men allt var inte med på provet så det var lite svårt att veta hur man skulle förbereda sig. Jag hoppas det gick bra. Men jag fick hjärnsläpp på ett ställe. Jag kan bara säga att jag är så himla glad att jag ändå hade lite förkunskaper, för det vi gick igenom kunde jag ändå halft ändå.
Vi har prov varje fredag så kommer ha fullt upp hela veckan. Plus att jag ska ta av gipset och bandaget på armen på tisdag. Därefter ska jag på rehabilitering på sjukhuset ca 2-3 gånger i veckan. Snacka om pain in the ass. Jaja bara armen blir bra igen snart. Den har blivit mycket bättre nu den sista tiden så det är bra!

Igår efter jobbet gick jag och rumskompisarna ut igen.. Många av de dricker väldigt ofta, ca 3-5 gånger i veckan. Fattar inte hur de orkar. Jag hängde bara med till puben the Hub, sedan åkte jag och Chen hem för att äta o sova. Resten gick vidare till någon klubb. Kände inte att jag ville hänga med efter den senaste incidenten. Det är inge kul när man har denna armen hehe.
Några av de kom hem runt 10 inatt. Galet XD
 
 
Jag och Chen från Taiwan (han har utsett mig till sin engelskalärare)

Japansk mobil!

Äntligen har man fått sig en japansk mobil!
Det tog ett tag och det var faktiskt inte alls så svårt att skaffa som alla sa.
Igår träffade jag en kompis från Sverige som också bor i tokyo. Vi åt först lite ramen och sedan mötte vi upp en av hennes kompisar för att köpa en ny telefon.
Jag trodde man var tvungen att ha ett japanskt bankkonto för att kunna skaffa en telefon men det gick bra med mitt svenska. Dock är jag bunden i 3 år. Så jag antar att ja inte kan komma hem förrän om efter 3 år. Skämt osido man kan ta avbryta kontraktet om man vill mot en summa.
Tyvärr fanns det inte så många mobiler att välja mellan. Det var denna nedan och en annan som inte såg lika cool ut. Men ja e ändå nöjd!
 

Yoyogi Park

Nu under våren växlar vädret jättemycket. Ena dagen kan vara jättefin med +20 grader medan andra dagen kan har +3 grader och regn.
Idag var det jättefint så jag och mina housemates åkte till yoyogi park i Harajuku. Det är en jättestor park mitt i stan med stora träd och gräs. Har inte sett gräs någon annan stans i stan än så länge.
I stort sett alla hade vart ute och festat natten innan och inte sovit någonting. När de kom hem från krogen väckte de oss andra och drog ut oss till parken. Sen när vi väl kom fram somnade de.
Nu i efterhand ser jag att jag har blivit lite solbränd i ansiktet. Mina kinder är så rosa. Tur att jag hade lite smink på mig, annars hade jag nog vart tomat.
 

karaoke

idag efter skolan träffade jag en kompis som går i samma skola fast i en annan klass. det blev först lite ramen och sen gick vi o sjöng karaoke. vi skulle egentligen sjungit med flera från skolan men de försvann. hittade iaf massa kpop låtar (med musik video) så ja va helnöjd!!vi fick även det största rummet i hörnet med finaste utsikten.

hemmet

här kommer lite bilder på huset ja bor i. Jag bor i ett share house med 14 andra. vi är ca 50% utlänningar och 50% japaner. just nu delar ja rum med 2 andra men jag ska få ett eget rum sen i maj. nu har ja äntligen vänjt mig vid att sova på en planka. se bilden nedan. nu är det rätt skönt faktiskt.

fredag

i fredags efter skolan gick jag o en tysk klasskompis till shibuya för att käka lite. hon är vegetarian så de va lite svårt att hitta nån restaurang då japansk mat bara är kött o fisk typ. så de fick bli pizza. den hon köpte var mer som en desert än något annat. de hade sylt och frukt på (tror de va päron). den jag tog hade massa ost o valnötter. eb ganska konstigt mix oxå o inte speciellt god.vi gick sedan vidare till shoppingcentret shibuya 109. det var så litet men väldigt många våningar. köpte inget denna gången. vi hittade sedan en stor skivaffär. det fanns en egen våning för kpop o snacka om att ja va i himlen! köpte inget men ja ska tillbaka. där hittade ja även kläderna som mblaq hade på sig i sin senaste video, mona Lisa japanese version!!

första utekvällen

kom precis hem. jag o nåra rumskompisar gick ut för att fira en som tidigare har bott härs födelsedag. vi åt på tgifridays o gick sedan på Hub o tog en öl (de andra gjorde, inte jag). till slut hamnade vi på ett jäkligt konstigt uteställe. det var 2 små rum, det ena var vitt med massa speglar och någon gammal film bakom djbåset. hela rummet såg psycho ut. det andra rummet var rött med röda möbler i sammet och uppstoppade djur på väggen. det var typ bara vita människor där med. Allt var så konstigt. så tack vare min skadade arm och att alla gick in i den så åkte vi hem tidigare.

skadad arm

Har massor att berätta men har inte kunnat pga jag knappt kan skriva eller ta bilder.
I tisdags när jag skulle leta efter skolan så regnade det jättemycket. Det var mörkt så jag såg inte att jag gick på en jättehal brunn och halkade. Jag försökte få ett bättre fäste men den var för hal. Eftersom det var i en nedförsbacke och att jag trillade baklänges så tog jag emot smällen med båda armbågar. Det gjorde så ont att jag nästan spydde. Men det jag oroade mig för när jag gick tillbaka var om nån kunde se min blöta rumpa. hehe. Smärtan gick aldrig över o när ja kom hem frågade jag en rumskompis om han visste om något sjukhus i närheten. Det kom in några rumskompisar till och alla började ringa runt till alla möjliga sjukhus i tokyo men antingen hade de inte akutmottagning eller så tog de inte emot utlänningar pga ingen kunde engelska. Jag ringde mitt försäkringsbolag o de börja oxo leta. Medan 4 japaner ringde runt till alla sjukhus höll den amerikanska rumskompisen mig på andra tankar. Annars hade jag suttit o storlipat. haha.
Försäkringsbolaget hittade till slut ett sjukhus i närheten så jag, en japan o en kanadensare åkte dit. Jag fick ta 2 röntgen bilder o fick gips + bandage. De kunde inte hitta något på bilderna men de misstänker en liten fraktur i armbågen + att linimenten är skadade.
Jag var där idag igen (gick vilse 2 ggr, först på vägen dit o sen i sjukhuset). Ska tillbaka på tisdag igen för ytterligare en röntgen. Efter dagens besök känns det som dom försöker mjölka mig på pengar lite, men hellre att de undersöker mig extra noga istället för att bara strunta i en o säga " det går över" som de gör i sverige.
 
 
 

Sent inlägg

Så då är jag på plats i Tokyo!
Resan var jobbigt lång. Åkte först till Helsinfors och sen vidare till Tokyo. Det hade varit lite mer spännande om man inte Bara åkte över Ryssland hela vägen.
Väl där fick jag gå igenom alla papper som har tagit mig ett halvår att fixa på 30 sekunder typ. Och det var 100 kontroller och man tror ju att man är klar efter varje. Men det kommer en till och så måste man ta upp papprerna igen. Jag virrade runt efter en telefonautomat så ja kunde ringa han som skulle hämta upp mig. Kollade inte på klockan och sa fel tid. Fick springa tillbaka o ringa igen.
Känner mig inte fräsh för 5 öre just nu. Och de e massa folk utanför i rummet (som pratar om mig). WHAT TO DO