RSS 2.0

Börjar komma till liv

De senaste 4 dagarna har var ett rent helvete. Efter att inte ha kunnat äta på ca 2 dagar, och bara spytt upp all den lilla vätskan man fått i sig var jag nästan nära på att be någon av mina rumskompisar att ringa ambulans, eller i alla fall ta mig till sjukhuset. Jag kanske låter dramatisk, men jag har nog aldrig varit såhär orolig när jag vart sjuk förut. 
 
Sov väl till kl 15 idag tills jag bestämde mig för att försöka ta mig till affären och köpa lite mat, för jag hade ju ingen hemma alls. Så jag tog en långsam dusch och gjorde mig iordning för att gå. Väl i affären påpekade kassörskan att jag inte såg frisk ut. Jag köpte i alla fall en massa frukt och lite chips samt en bento, det hjälpte en hel del. Efter att jag hade fått i mig lite käk så kände jag mig lite bättre, men fortfarande trött.
Jag ska nog klara att gå till jobbet imorgon, har ju tagit sjukanmält mig i 2 dagar, vet inte om måndagen gällde då det var röd dag men i alla fall.
 
Bilden är inte tagen idag.
 

Sommaren 2013

Är så himla dålig nu att ja inte kunnat sova nått alls knappt inatt. Men bara jag inte får feber så e ja nöjd, måste ändå ta en sväng in till jobbet imorgon.

Ja det har ju inte hänt så mycket sen jag skrev sist (igår kväll) så jag laddar upp lite bilder från tidigare i sommar, då jag inte hade tid alls till att blogga.
 
Skytree, världens näst högsta torn
 
 
Kikade på sumobrottning med skolan
 
 
Rumskompisarna firade att jag och neel hade fått jobb.
 
 
Mitt skrivbord, har fått ett stativ till datorn nu och ett nytt tagnentbord.
 
 
Odaiba
 
 
 
Utsikt från parisehjulet i odaiba.
 
 
 
Gick till restaurangen Lilla dalarna och fick i mig lite köttbullar :)
 
 
Tog även en sväng till IKEA
 
 
 
Asakusa
 
 
 
Disney Sea, en del av disneyland.
 
 
 
 

Såg en kanin under Hachiko
 
 
Var på fyrverkeri festival.
 
Var på museum och käka med klasskompisarna o lärarn.
 
 

Fest för Keiko som fyllde år och Yuta som flyttade ut.
 
Jag och Yuta
 
 
 
 
 
 
 
 
 

風邪ひいた

Hello folkens. 
 
Då var denna långa veckan med en massa slutprov över. Det var deadline för studentvisumet på jobbet med så denna veckan har varit extra stressig. På måndag skickas det sista som ska till skolorna så de sedan kan gå till Migrationsverket för att sponsra oktoberstudenternas visum.
 
I fredags (igår) var det avslutningsceremoni samt min lärares sista dag på denna skolan, de hade bestämt att hon skulle jobba på Shinjukus skola istället. Arc, min skola har ju skolor lite överallt i Japan. Så det blev lite gråtkalas.
 
Sen har jag även åkt på en ordentlig förkyldning. Känner hur jag blir dåligare och dåligare, skiit. Jaja visste nästan att det skulle hända, blir ju alltid sjuk på loven eftersom jag äntligen får slappna av. Sen så är det något som går med, rumskompisarna är sjuka, min lärare var sjuk osv.
 
 
 

Plugg plugg plugg

Denna veckan är det bara en massa slutprov, det började redan förra veckan med slutprov i uttal. Idag var det i kanji (kinesiska tecken 漢字, läsförståelse och hörförståelse. Jag hade pluggat kanji som en häst hela helgen så jag tycker nog att provet gick ganska bra ändå, relativt lätt även om jag vet att jag missade på några ställen. 
Läsförståelsen var också rätt lätt eftersom den handlade om Titanic, och den har man ju sett några gånger hehe. Hörförståelsen gick dock åt pipan. Man skulle skriva in det ordet i meningen som saknades, som de säger på bandet. Men kul när de säger just DET ordet jättefort och tyst och resten i normalt tempo. Ahh jaja, det gick i alla fall bra på mitt 中間テスト (liknande test som vi hade i mitten av terminen). Hoppas det hjälper lite.
 
Imorgon kör vi igång med slutprov i grammatik (känner mig rätt säker här), ordförråd och konversation. Ordförrådstestet är jag rädd att det kommer gå åt pipan, har slarvat med att plugga på detta då vi aldrig har några glosläxor.
Konversationstestet är uppdelat i 2 delar. Det ena är en intervju med lärarn och det andra är egentligen bara ett manus vi ska komma ihåg och läsa upp högt.
 
Sedan på torsdag ska vi hålla tal T___T. känner inte att jag har skrivit ett tillräckligt långt "manus", det ska vara i 5 minuter. Jaja jag får väl prata lite långsamt och dra ut på tiden medan jag visar bilder osv. Hahah det går nog fint. :)
 
Här är en fin bil jag tog kort på i helgen.
 
 

Joda jag lever!

Vet att det har vart en del där hemma som undrar om jag lever eftersom jag inte uppdaterar något på bloggen, förlåt, den sista tiden har jag knappt haft någon fritid alls. Idag tog jag mig lite tid dock då jag inte hade någon stor läxa.
 
Den senaste tiden har verkligen varit hektisk och det verkar inte som att det kommer lugna ner sig snart heller.
För ca 3 månader sen började jag jobba på Go!Go!Nihon, ett företag som hjälper en att komma till Japan och studera Japanska. Det var de som hjälpte mig att komma hit med.
 
Så först jobbar jag, sen går jag direkt till skolan, sen pluggar jag när jag kommer hem. Inte mycket till liv haha. Men hellre upptagen än att inte ha något att göra. Som tur är tycker jag att det är kul :)
 
Förrutom alla prov som vi regelbundet har varje vecka så börjar slutproven denna veckan. Det är för de mesta de som avgör om man kan komma till nästa klass eller inte. Jag har ändå fått så bra på alla prov så tror jag klarar mig, förrutom när det gäller kanji, de kinesiska tecknena. Har 1 vecka på mig att plugga en hel bok. Har satt massa lappar på datorn så jag ska komma ihåg, eller i alla fall tjata lite på mig själv. :)
 
Sedan är det lov i lite mer än 2 veckor! Ska bli sjukt gött. Det blir ju jobb såklart men det är skönt att bara fokusera på 1 grej en stund. Ska försöka resa runt lite mer i Japan med, kanske tar en tur till Yokohama eller något. Vi får se.