RSS 2.0

Min födelsedag!

Idag var min födelsedag (dagen är
över i Japan men jag fyller fortfarande år i Sverige) 

Vi var på utflykt med skolan idag till Yokohama för att gå på cup noodle museumet. Där fick vi göra våra egna ramennudlar, det var kul. Lite roligt att de ville att vi skulle sätta nån kycklingduk på huvet, den fick vi behålla. 

Sedan kom jun med den finaste tårtan (hello Kitty). Snacka om att jag var förvånad. Fick även en onepiece i hello Kitty format och en halsduk. Sedan åkte vi till Roppongi för att kolla på julbelysningen. Sedan gick vi till hard rock café o käka lite hamburgare o pommes hehe





Mina nudlar






Blommor trots att det är höst? Hm


Tårtan ja fick av jun





Redo för jul

Då vart det vardag igen då. Ute växlar det mellan varmt och kallt. Det är som april i Sverige typ, man vet inte vad man ska ha på sig. Längtar lite till svensk vinter faktiskt, när det är så där kallt att man får röda kinder. Här får jag röda kinder för att jag är varm, första gången i mitt liv typ?

Nu satsar jag för fullt för att få igång julkänslan, visst de firar inte jul här så mycket men man kan köpa juliga saker överallt. Undrar hur mycket juldekorationerna säljer egentligen. Idag blev det i alla fall lite chai latte (från förra veckan) och juligt kaffe från seven eleven haha




歩行者天国 - walkers heaven

Idag mötte jag upp jun i akihabara för att käka lite. Nackdelen med Japan är det antingen är för många eller få restauranger, så det är så svårt att hitta någonstans att äta. Vi gick runt i en timma och letade tills vi hittade en trevlig koreansk restaurang. Vi tog bulgogi bibimbap. Riktigt gott faktiskt, var för hungrig för att ens tänka på att ta en bild hehe.

Idag är det söndag, då brukar det vara något som kallas "walkers heaven" eller 歩行者天国 (hokousha tengoku) på japanska. De stänger ner hela vägen så man kan promenera där istället. Har nog  aldrig haft så mycket plats att gå på i Tokyo innan :) 


Jun som Maid hahaha

Köpte även ett nytt mobilskal som syns litegrann här




café

Nu sitter jag på ett café med Cathrin. fattar inte varför jag köpte 2 drickor när jag är superhungrig, jaja




Torsdag

Klockan är 11 på kvällen och jag kom hem för ca en timma sen. Efter skolan så gick jag, några klasskompisar och dagens lärare till een italiensk restaurang. När det kommer till västerländs mat i Japan så har jag bara haft dåliga erfarenheter. Pizzorna smakar papper, pastarätterna är inte heller något att hurra över. Så jag tänkte att jag skulle testa något nytt och valde lasagne, det var ju längesen jag åt det! Jag blev faktiskt förvånad över hur gott det var. De hade dock helt missat detta med att det ska vara flera lager i lasagne, istället fick jag en skål med grädde och liiite kött, men det smakade så gott. Har verkligen saknat krämig mat, även om jag försöker att göra så mycket god mat som möjligt här hemma.
 
Jag ska ju åka hem 2 veckor över jul, snacka om att jag ska äta när jag är där. Jag har redan börjat planera vad jag ska äta, finns inte tillräckligt med tid.. haha
 
Just nu håller jag på att varva ner efter dagen samtidigt som jag laddar energi för att göra alla mina läxor ( -.-'''''') Har dock inget prov imorgon, känns som att det är väldigt ovanligt. Sedan ska jag hoppa i säng, ska försöka att skynda mig, är så himla trött.
 
 

Only in japan!




体にいい - bra för kroppen

Fick lite dåligt samvete idag med tanke på att jag alltid äter bentos från "konbinis" här i Japan. Så jag tänkte att jag skulle laga något lite nyttigare. Jag lyckades hitta en mataffär i närheten som sålde många bra färskvaror och en del västerländska grejer som kryddor osv, jättebra! Det blev i Allafall en sallad med tomat, gurka o avokado. Ganska gott faktiskt :) 
 



Plugg i lugg

Efter att ja kikade igenom mitt schema och fyllt provdagarna gula så har ja insett att vi har i snitt 3 prov i veckan. Vill bara sova.. Haha

Imorgon är det prov plus att vi ska hålla tal inför klassen om våran personlighet och uppväxt.

Jag visste ju att man pluggar mycket i Japan, men inte trodde jag att det skulle vara så här mycket på en språkskola. Jaja tiden är knapp så man måste väl få lära sig så mycket som möjligt på den korta tiden man har på sig. :)