RSS 2.0

Mitt nya rum!

För ca en månad sen flyttade jag till ett nytt, privat rum. Har velat visa er länge men det har inte blivit av. Mest för att jag inte har pallat städa. Rummet är rätt litet men mycket bättre än det förra där jag bara hade en liten hörna. Ironiskt nog kostar detta rummet ungefär lika mycket som min 2a på 61 kvm där hemma. Ca 5500kr/månaden. De e dyrt att bo i tokyo..
 
Hello Kitty sängkläder är ett måste.
 
Min plugghörna. Har prov varje dag så måste plugga massor. Fast gör det inte så mycket som jag borde..
Till höger ser ni lite av min garderob. Rätt så stor faktiskt. De gillar jag :)
Till vänster ser ni lite av sängen och dörren ut till hallen.
 
 

ueno

i helgen åkte ja till ueno. det är en del av tokyo som har stora parker och tempel. det var faktiskt de första templerna ja har sett sen jag kom hit. hittade även en snöhög och ungarna var i exstas.  

det regnar läxor!

har precis skrivit klart första läxan. vi har läxor varje dag och prov varje eller varannan dag. det är rätt jobbigt men det är kul att man börjar kunna prata lite japanska iaf. innan förstog ja bara litr grann.




Rita

Skulle sätta mig och plugga. Istället blev det detta.
De e så längesen ja ritade nu. Är lite ringrostig.
 

munnskydd

har åkt på en liten förkylning nu. just nu e de ingen större fara, hostar lite oså. kunde knappt sova inatt pga de e svårt o andas (pga hostan o luften här i japan) så gick o köpte mig några munnskydd i convinience storen. i japan använder man sådana om man e sjuk för att inte smitta andra. man kan oxo ha dom om för att förhindra att man själv blir sjuk. kändes totalknäppt i början men de e fullt normalt här o du ser alltid nån på gatan som har på sig en sådan.

bajs på en pinne <3

Här om dagen när jag träffade Rin i Ikebukuro så gick vi in i ett gigantiskt shoppingcenter. Hon visade mig en rolig liten affär med bara massa plojgrejer. Där hittade jag denna T-shirten.
Det står "unko" på vilket betyder bajs på japanska :) Tyckte den va fin.
 

Förra helgen

Här kommer en lite bilder från förra helgen. Jag och rumskompisarna gick först till Yoyogi park och mötte deras kompisar där. Sedan gick vi vidare till något skumt uteställe med billig öl. Jag drack inte iaf.
 
 
 

den senaste tiden

Nu var det ett bra tag sen jag skrev sist.
Har varit upptagen med skolan för det mesta. Det är så sjukt mycket nu att man nästan inte hänger med. Plus att jag e på sjukhuset 2-3 gånger i veckan för min arm. Läkaren kikar på den o sedan går jag till rehabiliteringscentret för lite sjukgymnastik. Ortopeden kan lite engelska men hos sjukgymnasten är allt på japanska. Men det går rätt bra.
 
Förra helgen var det fest för 2 av våra rumskompisar, Neel (från canada) och Chen (från taiwan). De fyllde år den helgen och sedan åkte chen hem till sitt hemland.
Det blev väl lite väl högljudt och jag lyckades tillochmed bryta ett revben ...
 
Denna helgen är det Golden week. Så de flesta är lediga hela veckan, förrutom jag -.-
Men igår var jag och en tysk kompis i akihabara och gick på maid cafe. För er som inte vet vad det är så är det ett cafe med söta japanska tjejer klädda i "maid"kostymer. Det är väl mest för nördar men vi gick dit bara för erfarenhetens skull. Det var intressant men jag går nog inte tillbaka.
 
Några maids från cafét vi var på.
 
Min jelly och latte.
 
Efter det gick vi till en spelhall där de hadde så kallade "purikura". Fotoautomater som tar roliga bilder. De förstorar dina ögon och du kan lägga till bilder och kommentarer.