RSS 2.0

Mitt 2013

2013 har varit ett av de bästa åren i mitt liv. Efter 6 års väntan så kunde jag äntligen åka till Japan!
 
Året har varit tufft på många sätt, det har blivit mycket spring till sjukhuset fram och tillbaka men om man jämför det med allt jag har fått uppleva och lära mig så är det ingenting! Jag hoppas verkligen att 2014 blir lika bra. :)

Denna bloggen handlar just om mitt liv i Japan, men ni får ändå en hög med bilder här nedan som recenserar mitt år rätt så bra:
 
Precis innan jag åkte till Japan, var riktigt trött och nervös.
 
2a dagen i Japan och jag skulle ut och leta efter min skola. Det var tyfon ute och regnade hur mycket som helst. Jag halkade på en brunn och slog i båda armbågarna, en av de fick en spricka så jag fick gå med gips i 3 veckor och träna den på rehab i 2 månader.
 
Fick många nya vänner!
 
 
 
 
 
 

Henriette kom!

Och vi åkte till Korea, något vi hade drömt om att få göra i många år!
 
 

Japansk sommar - det var sjukt varmt!
 
 
 
 
Träffade min pojkvän Jun.
 
Började jobba på Go! Go! Nihon, företaget som hjälpte mig att komma till Japan. :)
 
Afterwork
 
 
Åkte in på sjukhus igen!
 
Pluggade som en gnu
 
och fick topbetyg! (S är det högsta betyget man kan få)

Fyllde år och fick denna fina tårtan!
 

28e Dec

Idag gick jag med mamma o.Co på bio och såg filmen "Hundraåringen". Hade inte hört om den innan och jag är ju inte ett stort fan av svenska filmer, men denna var faktiskt rätt bra. Den handlar bland annat om en gammal gubbe (Robert Gustavsson) som omedvetet rymmer från ålderdomshemmet. Vill inte berätta så mycket mer och spoila hela filmen, utan ni får se den istället. :)
 
 
Efter filmen mötte jag upp en kompis från Göteborg som jag bland annat träffade i Tokyo. Jag hade köpt två par hörlurar åt henne som jag inte kunnat skicka via posten då jag aldrig är ledig medan postkontoret har öppet. Vi passade även på att ta en liten fika. Det var kul att träffa henne igen och få prata om Japan och andra grejer.
 
Sedan gick jag, mamma och de andra till Bamboo för att käka lite kinamat. Konstigt nog var jag inte hungrig trots att jag inte ätit något alls den dagen. Tryckte i mig så mycket jag kunde, men det slutade bara med att jag sitter här i sängen och mår illa nu. Maten var god i alla fall!
 
Göteborg idag.
 
 

God Jul!

Jag hoppas alla har haft en fin jul! Här har julen firats som den brukar, vi börjar med tomtegröt till frukost (jag fick mandeln) sedan lite julmat runt 3 och öppna julklappar efter det. Jag fick en väldigt fin halsduk och vantar till, som kommer att behövas i Japan! Mamma vet ju hur mycket jag gillar Lusekoftsmönstret som är inne nu, så detta blir perfekt!
 
Nu blire att springa ut till vardagsrummet och mysa med film, godis och familjen.
 
 
 
 

今スウェーデンにいる

Hej hopp, nu befinner jag mig i Sverige! Åkte hit den 21e december och är fortfarande jet laggad. Jag somnar kanske runt 9 och vaknar runt kl 4 på morgonen och kan inte somna om. Men det vänder nog snart!
 
Själva resan hit var crap. Valde att flyga med SAS för att det var billigare, men jag ångrar det nästan lite. Det fanns bara mittenplatser att boka på långflyget mellan Tokyo och Köpenhamn, systemet på flyget var nere så man kunde inte se på film. Hade systemet funkat så hade man ändå inte fått välja film utan de visades vid speciella tider. Sedan fick jag vänta 4,5 timma i Köpenhamn och flyget till Göteborg var fullt med smulor överallt. Jaja, jag är här nu i alla fall!
 
Idag tog jag och mamma en sväng till kungsbacka för att handla de sista julklapparna, så det är skönt att det är klart nu!
 
 
 

Rakperm

Hallå där, det var inte igår! Hehe nä men de e sjukt hur mycket stress det vart den senaste tiden. förra veckan var det deadline på jobbet och slutprov i skolan. Idag fick jag tillbaka provresultaten och de var mycket bättre än förväntat med tanke på att jag knappt hade pluggat! Fick 99/100 på kanjiprovet t ex. Man inser ju att man kan mer än vad man tror :) Får tro lite mer på mig själv.
 
I helgen så var jag och o en kompis i stan och rakpermanentade håret, det var ju en intressant upplevelse kan jag säga. Jag kom in i Salongen med mitt ofixade lejonhår och det reagerade frisören på antar jag, för han frågade direkt om han fick ta för- och efterbilder, vilket självklart var ok! Han stod en bra stund och granskade minsta lilla hårstrå, de kanske inte är så vana vid att ha utlänningar på besök och med tanke på att mitt hår är lite tunnare än deras så var han kanske rädd för att förstöra det. Innan han satte i medlet som skulle göra mitt hår platt så satte han två badmössor på mina öron. Jag höll på att garva ihjäl mig, speciellt eftersom mina öron är så små och de där badmössorna bara trillade av. När allt var klart så frågade han om han fick ta några fler bilder på mitt nya hår, och det var det ju så vi gick in i deras lilla studio, så började han plåta mig. Det var ju inte lite awkward med tanke på att jag inte direkt är någon modell, kände mig helt borta framför kameran hahah. Han sa att bilderna kanske skulle komma upp på en jättekänd fashion-webbsida, än har jag inte sett nått. Vi får se!
 
Hela behandlingen tog ca 4 timmar, men nu slipper jag i alla fall att platta håret på ett halvår, gött!!