RSS 2.0

Ensam på tåget

Bara jag på tåget för en gångs skull, vanligtvis är det så knökat att man knappt kan röra sig. Kan det inte vara såhär helatiden.. 





Söt choklad!

Trevligt när man får choklad av lärarn istället för läxor :) 




Macbook pro Retina!

Äntligen fick jag min efterlängtade Macbook Pro Retina!
Jag beställde den för 1,5 vecka sen och den var beräknad att komma i lördags men den kom aldrig. Anledningen var att jag hade valt mitt jobb som leveransadress men jag bad min kollega att ringa budfirman och ändra den. Det skulle enligt de vara helt okej så jag väntade och väntade hela lördagen. Sedan när Jun kom på kvällen så ringde han de igen, då sa de att den skulle komma på söndagen istället, men att det inte var några problem med den nya adressen. Ca 15 minuter senare ringde de igen och sa att de inte kunde ändra adressen pga apple. Kunde de inte bara sagt det från början?? Hehe jag fick den nu i alla fall så nu är jag lycklig!
 
Ni som har en mac kanske känner igen den speciella lukten som nya macar har. Det hade jag helt glömt bort men denna datorn luktar precis som min vita mac gjorde när jag köpte den för 3,5 år sen.
Älskar den kristallklara skärmen och att den är så hilma snabb! Okej jag ska sluta nörda nu.. hehe
 
 
 
 

Nabe Night!

I onsdags gick jag och några klasskompisar och mötte upp vår första lärare som jag inte har sett sedan jag vi avslutade klass 2, vilket var över ett halvår sen. Vi gick till en restaurang full med Salary-men (japanska kostymnissar) och käka Nabe. Hade ingen aning om vad det var, förrutom att det är någon sorts gryta som japanerna äter på vintern. Trodde det skulle vara någon skål med vatten och fiskkakor men här var det helt annorlunda. De kom in med en kokplatta och en skål med fläsksås och en massa kyckling. Blev så trött efter maten att jag knappt kunde prata, Ni vet, det krävs ju en del koncentration för att kunna prata japanska. Den tappade jag helt. hehe.
 
'
 
 
 
 
 

A Rainy day in Tokyo




Engrish!

Skylten som finns på bilden nedan sitter på dörren till trappan som finns här i byggnaden. Det är meningen att det ska stå att det är förbjudet att använda trappan, men frågan är om det är så lätt att förstå om man inte kan japanska. Det är ganska uppenbart att de har använt Google translate, haha!


Ledig dag

Idag var det röd dag i Japan vilket betyder att jag var ledig från både jobb och skola!
Planen idag var egentligen bara att slappa, samt laga lite god mat. Men i slutändan blev det bara att jag sov. Jag sov runt 14 timmar, vaknade klockan 4 på eftermiddagen!

Får lite ångest när jag vaknar så sent, för jag vänder dygnet så fort. Men jag behövde verkligen vila ut så det är okej. På kvällen satte jag mig ner och började rita lite. Har ju bara redigeringsprogrammet Gimp på denna rosa datorn och det suger ganska mycket. Allt är så himla pixligt, men det funkar ändå. Jag ritade Onew i Shinee i sin fina norska mössa :) Är långt ifrån färdig dock.
 
 

Attack! Hello Hello

Jag brukar ha vissa perioder där jag tycker om att lyssna på olika musikgenrer. Den senaste tiden har jag för det mesta lyssnat på norsk musik pga min hemlängtan (för er som inte vet så är jag halvnorsk). Men nu börjar jag sakta men säkert lyssna på Kpop igen! Här är en låt jag hittade nyligen, den är inte ny men jag gillar den. Den påminner lite om många av de norska låtarna som jag brukar lyssna på.
 
 
Här är en norsk låt som ni kan jämföra med:
 

snö i tokyo!

Vaknade upp till att ACn slutade fungera. Jag har alltid blivit sömnig av ljud som surrar i bakgrunden, jag tycker till och med att ljud från damsugaren eller hårfönen är så himla mysiga, vill bara lägga mig och sova. Haha fråga mig inte varför.
 
Efter en stund satte ACn igång igen som tur var, det hade ju börjat bli kallt i lägenheten. Jag tog fram min mobil och kika lite bland alla meddelanden jag brukar få mitt i natten eftersom att det är dag i Sverige då. Då såg jag även att jag hade fått ett mail från min hyresvärd som varnade för snö, och att man måste sänka temperaturen på ACn, annars kan den stänga av sig och börja frosta. Så jag kikade ut ur fönstret och såg detta! Har helatiden fått höra att att det inte snöar i Tokyo :(
 
 

Mumin cafe

I söndags var jag och Jun i Tokyo Dome City (uttalas Tokyo dome Shitty på japanska) för att gå på Mumin Cafét som finns där! Det var faktiskt större än vad jag trodde det fanns en massa gott att äta. Jag köpte paj med majssoppa och sallad samt hattifnatt-latte och mumin-tårta.
 
Jag gillade även att de satte gosedjur från muminserien lite här och där. Det fanns ett vid varje plats, jag fick sitta brevid mumin! Jag gillade även hur de lyckades att få så cafét att kännas så "finskt". Det kändes lixom inte som en dålig japansk kopia där allt ser likadant ut som på alla andra cafén, bara att de har gett det ett häftigt namn. Här hade de till och med ett smörgåsbord, fast de hade glömt att sätta fram smöret.
 
 
 
 
 
 
 

Surprise på jobbet!

Under halva förra veckan så var hela Gogonihon crewet på business trip i Kansai området. Jag måste ju gå till skolan varje dag så jag kunde inte följa med tyvärr.
 
När jag kom in på onsdagsmorgonen så fick ja se detta på mitt skrivbord/stol!
 
 
 
 

RIP Macbook

Vet inte hur många gånger jag har börjat skriva på ett inlägg men inte kunnat fortsätta. Först försvann mitt internet och var borta i några dagar, sen började min Macbook krångla. Den har varit lite seg det senaste 1,5 året men då har jag bara formaterat om den så har den funkat fint igen. Nu börjar den ge upp totalt och hänger sig även om jag inte gör någonting. Så nu har jag officiellt låtit den gå i pension (lagt ner den i datorväskan). Vi hade 3,5 fina år tillsammans :(
Så nu får jag använda min PC tills jag har möjlighet att köpa en ny mac!