RSS 2.0

Riskokare

I helgen köpte jag mig en riskokare, för det fanns ingen när jag flyttade in. Den billigaste kostade ca 400 spänn, så det fick bli den. Förstår inte varför det finns en massa olika riskokare för 3000 spänn o uppåt. 

Har lite ont om plats här i lägenheten så den fick stå på mikron tillsammans med brödrosten. Testade den idag och den funkar finfint :)




Maccisen!

Jag tror att de som känner mig vet att jag är lite av en prylnörd, i alla fall när det gäller "fin elektronik". Mina mobiler är vita eller rosa, samma gäller mina datorer.

Min absolut bästa pryl är min vita MacBook och idag har ja haft den i 3 år. Även om den e lite seg ibland så tycker jag lika mycket om den ändå. Det är typ första gången jag har en dator så länge.. 
Konstigt att man kan tycka om en sak så mycket, men en sak e säker - Once u Go Mac u never Go back! 




En vanlig dag i Japan

Tänkte att ni skulle få se ungefär hur en vardag i mitt liv ser ut just nu, som ni kan se är jag rätt så upptagen hela dagarna, därav mitt dåliga bloggande. På helgerna försöker jag hitta på lite roligare saker än att bara plugga. :)
 
Kl. 07.00, solen skiner och det är dax för mig att stiga upp. (ursäkta kläder och handukar i fönstret, ja har nyss tvättat)
 
Klar att gå
 
Hallen utanför min lägenhet
 
Här tar vi hiss! (fulaste mattan)
 
På väg till jobbet (övergångsstället vid takadanobaba station)
 
Jobbar lite

Efter 4 timmars jobb beger jag mig vidare till Shibuya där min skola ligger.
 
På väg hem
 
Käkar middag
 
Sedan blir det plugg resten av kvällen (och lite facebook)
 

Regn

Tråkigt väder. Det blir att stanna hemma och bara plugga och tvätta kläder idag. Ganska skönt faktiskt. 





Vegetariskt

Igår åkte jag och min tyske kompis Cathrin in till yoyogi park för att gå på den vegetariska festivalen som var. Trodde den skulle va större men det är väl inte så många vegetarianer i Japan så. Vi testade på vegetarisk hamburgare, spett och grön curry. Det var gott men ja föredrar nog vanligt kött ändå :P curryn va så stark att jag höll på att dö, hade ingen dricka nära till hands heller haha. 

Det var planerat att vi skulle åka till ett maid café efter det men vi hamnade hemma hos mig och såg på tv o youtube istället. Sedan åkte vi in till shibuya och käkade pizza. 





Lusekofte phone

Vaknade för inte så längesedan. Ska snart bege mig in till Shibuya för att möta Cathrin. Det är tydligen någon vegeterian festival i Yoyogi och hon är ju vegeterian så såklart tar man chansen att få äta vegetariskt när den finns :) Det kan inte vara lätt att vara vegeterian i Japan, japanerna vet knappt vad det är.
 
Igår gick jag och Jun till softbank för att byta ut min fina men otroligt värdelösa japanska telefon till en Iphone. Jag är ju inte direkt någon iphone älskare, men den ska tydligen vara den billigaste i Japan samt att det finns massa fina skal till den :) Jag hade kunnat köpa den helt nya, iphone 5s. Tänkte göra det först också tills jag insåg va den kostade; 88 000 yen + abonnemanget medan den vanliga 5an kostade 40 000 yen + abonnemanget. Så det fick bli den gamla modellen. Spelar inte mig någon större roll, de ser ju likadana ut. Köpte även till något som jag trodde var ett skal (var bara ett klistermärke för över 200 kr), tyckte lusekoftemönstret var så fint! Man ser det överallt nuförtiden, fattar inte varför japanerna gillar lusekofte asså.
 
 
 
 

tillbaka till vardagen

Känns som jag var lite dramatisk i det förra inlägget angående att jag låg på sjukhus, men ni anar inte hur uttråkad man blir genom att ligga där i nästan en vecka. Jag kände mig så fri när de lät mig gå. Det var jättedyrt dock :/ jag fick betala ca 4000 kr trots att jag hade försäkring.
 
Nu har både skola och jobb börjat igen. Känns ganska skönt att jag inte räknas som nybörjare längre utan nu är jag på "intermediate level". Blev ganska chockad dock när jag fick se våra nya böcker. Upplägget är helt nytt och nu måste vi lära oss 8 kanji (kinesiska tecken) om dagen. Nu kan jag inte slacka längre utan jag måste plugga varje dag verkligen!
 
 

Inlagd på sjukhus.

Som ni säkert vet blev jag sjuk förra veckan. I slutet av förra veckan blev jag sämre och hade jätteont i magen så på måndagen åkte jag in till ett sjukhus där de kunde prata engelska. Fick dropp, tog CTI (?) scan, blodprov osv. Tänkte att nu när jag fått så mycket mediciner ipumpat så ska det nog gå bra att jobba lite, så jag åkte till jobbet. Men jag blev mycket dåligare och fick åka tillbaka till sjukhuset dagen efter. Fick inte mycket till hjälp den dagen då det var en ointresserad läkare som inte kunde engelska så de fick ha tolk. Dagen efter det hade jag ändå en tid hos den första läkaren så jag gick dit en tredje gång. På blodproverna visade det sig tydligen att infektionen i magen fortfarande inte har ändrast trots antibiotikakur. Så för att kroppen skulle kunna koncentrera sig helt på infektionen va ja tvungen att sluta äta och i med det skrivas in på sjukhuset. Det sjukhuset var tydligen för dyrt så de skickade iväg mig fort som attan till ett annat sjukhus med taxi. Så klart skickade de mig till ett sjukhus mitt i ingenstans och min kompis och pojkvän hade svårt att hitta.
 
Det var jättejobbigt att ligga där med dropp 24/7 och inte få äta på 2 dagar. När jag väl fick äta så fick jag någon äcklig rissoppa som knappt gick att svälja. Men jag mår bättre nu i alla fall efter att ha vart där i nästan 4 dagar.
 
Igår, lördag var jag tvungen att flytta så de gick med på att släppa mig en natt. Idag måste jag alltså tillbaka till sjukhuset -.-''' Vet inte ens hur jag ska hitta. Vet inte ens hur länge jag måste vara där.