RSS 2.0

Shibuya & Yoyogi park

I torsdags kom min familj (mamma och bror) hit till Tokyo!
De ville så gärna se Hachiko och Shibuya så jag tog de dit först. De hade klätt på Hachiko lite fina kläder, tycker att vitt och rosa klär honom, hehehe.
Sedan tog vi en prommenad till Yoyogi park för att se om det fanns några spår av sakura än och det fanns det! 2 träd hade börjat blomma och såklart var det massor med folk som satt under de och fikade. Vi hittade även ett miniträd som vi tog kort på istället. :)

 
 
 
 
 

mer bordsplats!

När jag höll på att städa lägenheten här om helgen så märkte jag att byrån som hade stått intill väggen sen jag flyttade in hade ett utdragbart bort! Jag som helatiden stört mig på att jag har så ont om plats att lägga saker på. Har ju fått plugga i sängen. No more säger jag bara!
 
 
 

Skolavslutningsceremoni

Hej mitt i natten! (klockan är 01.42 här...)
Idag efter jobbet så åkte jag till Ikebukuro då det var 卒業式-sotsugyou shiki (skolavslutningsceremoni) för de som antingen ska åka hem, gå vidare till universitet eller börja jobba i Japan. Jag har ju studerat här i 1 år nu men känner mig inte riktigt klar, och det kände jag verkligen när jag satt där och tittade på när andra fick sina avgångsbetyg. 1 år går så fort! Det blev mycket tårar och skratt, och vi fick även träffa några av våra gamla lärare.
 
Med klasskamrater och lärare
 
 
 
 
 

skolutflykt

I fredags var det dags för utflykt med skolan igen. Vi åkte till ett ställe som kallas "Mother farm" eller "マーザー牧場" (Maza bokujou). Bussen åkte kl 8.30 på morgonen och resan tog ca 2 timmar. Det var rätt mysigt att åka buss igen faktiskt, det är ett år sen sist nu.

När vi kom fram så käkade vi grönsaker och kött, vad jag inte visste var att det var fårkött! Tycker inte alls om det, men jag doppa köttet i en massa sås, då funkade det fint! Sedan käkade vi glass som var tillagad på bongården. Det fanns en hel del djur, inte bara kor. Man kunde få se när de vallade fåren tillsammans med en bordercollie. Man kunde även rida häst om man ville och man kunde även klappa kaniner och andra djur. Tyckte inte om sättet som de behandlade vissa djur på. De hade kaniner och marsvin i en back som var så liten att de nästan fick stå på varandra. Sedan tog de upp ett marsvin och kanin och frågade vilken man ville hålla, sedan kastar dom i stort sätt djuret på en. Jag satt med den lilla Lejonhuvudkaninen (hade en likadan när jag var yngre) och hjärtat dunkade jättemycket, den försökte även springa iväg några gånger. Jag satt lugnt och klappade den ett tag, då blev den lugn. Ville nästan inte lämna ifrån mig den sen. Förrutom det så vart det kul!
 

 
Vad är detta för djur??